Dobrodošlo priznanje ko pod težo okužb kadrovske moči pešajo

Župan Občine Brežice Ivan Molan je direktorju Zdravstvenega doma Brežice Draženu Levojeviću izročil spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. Tega vlada podeljuje za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije v prvem valu.

 

Levojević je ob prejemu priznanja dejal, da se v imenu zdravstvenega doma zahvaljuje za priznanje, ki jim pomeni veliko še posebej v teh trenutkih, ko se v občini in širše v Posavju soočamo z vrhuncem drugega vala epidemije in ko so kadrovski potenciali okrnjeni in izčrpani. Dejal je, da tako v prvem kot v drugem valu epidemije zdravstveni dom poskuša zamejiti ta javno zdravstveni problem in stati občanom ob strani.

Podelitev priznanja zdravstvenemu domu je predlagala Občina Brežice. Predlog je utemeljila s številnimi nalogami, ki jih je brežiški zdravstveni dom izvajal v času epidemije. To so zdravstvena obravnava nezakonitih migrantov in testiranja na covid-19, izvajanje testiranj za tuje voznike zaposlene v slovenskih avtoprevozniških podjetjih, izvajanje testiranj za uslužbence kritične energetske infrastrukture v Posavju ter ostala dela ter naloge.

Med ostalim nalogami so bile naloga vstopne kovidne točke za odrasle za občine Brežice, Krško in Kostanjevica na Krki. Zavod je poskrbel tudi za nudenje psihosocialne podpore za prebivalce občine Brežice in zaposlene v Zdravstvenem domu Brežice ter sodeloval v nujni zobozdravstveni ambulanti Zdravstvenega doma Novo mesto.

A. M.