Dobovske mažoretke na sprejemu pri županu

Tokratni povod za županov sprejem je bil lep uspeh članic Športno kulturnega društva mažoretke Dobova  na nedavnem 19. evropskem prvenstvu mažoretk v Laškem. Župan Ivan Molan je v brežiški Mestni hiši čestital vsem tekmovalkam, trenerkam in predsednici društva ter ob tej priložnosti najuspešnejšim izročil simbolična spominska darila, so sporočili iz Občine Brežice.

Predsednica društva Gordana Radovanovič je mnenja, da so visoki rezultati mažoretk na državnem in evropskem prvenstvu plod dobrega timskega dela. V društvu sodelujeta dve glavni in dve pomožni trenerki, društvo pa združuje kar 70 članic. Mažoretke v Dobavi imajo več kot petnajstletno tradicijo, začele so kot sekcija Kulturnega društva Pihalni orkester Loče, zadnje dve leti pa imajo samostojno društvo v katerem beležijo izjemne uspehe in nadaljujejo dobovsko tradicijo mažoretk.

Na 19. evropskem prvenstvu v Laškem ki je potekal med 8. in 10. septembrom in se ga je udeležilo kar 1.400 tekmovalk so prejele naše mažoretke pohvale za izvirno koreografijo, Anja Račič je postala evropska prvakinja v kategoriji solo kadet (sicer državna podprvakinja), njeni sočlanici v društvu Lea Savnik in Larisa Gerjovič pa evropski prvakinji v kategoriji duo kadet ter s tem potrdili naslov državnih prvakinj.

Nastopajoče mažoretke

Evropskega tekmovanja mažoretk v Laškem so se v skupini kadet A (formacija) pod vodstvom trenerka Laura Pavlović udeležile: Anja Račič, Manca Račič, Larisa Gerjovič, Neli Klemenčič, Lea Savnik, Aurora Šintič, Michaela Volčanjšek, Nina Žmavc in Kaja Radanovič, predvodnica.

Udeleženke evropskega prvenstva v Laškem

Skupina seniork je v kategoriji senior baton (formacija) pod vodstvom trenerke Loriane Bogovič osvojila 9. mesto, ekipo so sestavljale Loti Gorenc, Lea Jurečič, Lara Jurkas, Klavdija Kelher, Lucija Kelhar, Larisa Matijević, Laura Žibert, Pia Zala Žibert in Loriana Bogovič, predvodnica.

V kategoriji solo kadet so tekmovale tudi Michaela Voljčanjšek (državna prvakinja) in Kaja Radanovič (4. mesto na državnem prvenstvu) ter osvojili 4. in 9. mesto.

N. N.