četrtek, 27 februarja, 2020
Doma Dogodki DeSUS: Z novo predsednico se svojih obljub niso rešili

DeSUS: Z novo predsednico se svojih obljub niso rešili

Aleksandra Pivec in Karl Erjavec (vir: Nova24tv.si)

Stranko DeSUS po novem vodi Ptujčanka Aleksandra Pivec, so sinoči odločili delegati na strankinem kogresu. Karl Erjavec se je tako po 15 letih moral posloviti, Pivčeva je včeraj prejela 143, Erjavec pa 80 glasov. Ne glede na zamenjavo v vodstvu stranke obljuba o 1000 evrih pokojnine ne more ostati pozabljena.

Karl Erjavec jo je namreč pred leti izrekel kot predsednik stranke DeSUS, kar nedvomno ni storil brez soglasja strankinih organov, ki se do tega tudi nikoli niso ogradili. Z novo predsednico takao obljuba stranke DeSUS še vedno velja. Kako jo bo Pivčeva udejanjila, bomo spremljali. Na tem bo padla ali obstala.

Koga so podprli Posavci?

Predstavnik Pokrajinskega odbora (PO) za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje je včeraj na kongresu stranke napovedal, da bodo člani tega odbora večinsko glasovali za Karla Erjavca. Glasovanje je bilo nato tajno.

Novoizvoljeni člani sveta stranke (tudi te so včeraj izvolili), ki jih bomo lahko pocukali za rokav, če se napovedi stranke DeSUS o 1000 evrih pokojnine ne bodo uresničile, so:

Vir: DeSUS

Mnenja tako o starem kot novi predsednici stranke DeSUS so na družbenih omrežjih zelo deljena. Erjavec je bil doslej že v treh strankah (SKD, LDS in nato DeSUS). Po sinočnjem porazu je napovedal odstop z mesta ministra za obrambo.

Ptujčanka Aleksandra Pivec, ki bo marca stara 48 let, sicer pa Desusova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, pa je zelo komprimitirana. Bremenijo jo številna razkritja pri njenih stranskih zaslužkih. Pri tem se je v zadnjem času igrala celo s svojim zdravjem, kar se ji lahko vrne kot bumerang. Objavljamo eno od mnenj na Twitterju, ki nazorno kaže, kdo je in kdo bo vodil stranko DeSUS.

M. P.