“Deležna sem bila trpinčenja, ustrahovanja, poniževanja in manipuliranja”

Poroka je bila spektakularna, ločitev malo manj.

Te dni je med rumeno estrado odjeknila vest, da se ločujeta antropologinja Jerca Legan in Milan Cvikl, izbranec Golobove vlade na mestu viceguvernerja Banke Slovenije in nekdanji minister za evropske zadeve iz vrst LDS Milan M. Cvikl. Ob tem kaže, da bomo gledali še eno epizodo pranja umazanega perila v javnosti.

 

Leganova je namreč v intervjuju za eno od tračarskih revij izrekla precej težkih obsodb na Cviklov račun, med drugim ga je obtožila trpinčenja, ustrahovanja, poniževanja ter manipuliranja z njo in njunimi otroki.

Kot je povedala, jo je Cvikl po 15 letih zakona začel zaničevati, javno blatiti in nenehno kritizirati. Nič več ni naredila prav, živela je v strahu. Življenje z možem je postalo nevzdržno tako zanjo kot tudi za njuna otroka.

Ne samo da je bilo vse narobe v partnerstvu, v avtu je našla tudi sledi pudra, ki ni bil njen, lase, ki niso padli z njene glave, na tablici pa videla sporočila drugih žensk in njihove žgečkljive fotografije. Priznava, da je verjetno čakala predolgo z odločitvijo o ločitvi, vendar pa je zdaj srečna, da je to storila.

Cvikla je navedbe Leganove za medije označil za “neresnične in žaljive” ter da “škodujejo ne le meni osebno, temveč zlasti mladoletnima otrokoma, ki ju tudi na ta način Jerca Legan namenoma odtujuje od mene”. Kot je še dodal, da bo zoper Leganovo v zvezi z lažnimi obtožbami sprožil ustrezne kazenske in druge postopke

Leganova in Cvikl sta se leta 2009 poročila v velikem slogu v protokolarnem objektu na Brdu pri Kranju. Za poroko, ki se je je udeležilo približno sto svatov, naj bi odštela 50.000 evrov. Tudi sicer sta s Cviklom živela na veliki nogi. A denar, kot kaže, ne prinese nujno tudi sreče.

A. M.