Delež okužb s koronavirusom v Sevnici upada

Zdravstveni dom Sevnica

Po podatkih Zdravstvenega doma Sevnica, pridobljenih na podlagi testiranj, ki jih opravlja, je delež okužb v Sevnici v upadu. Pretekli teden je bilo na klasičnem testiranju odvzetih 255 brisov, pri čemer je bilo pozitivnih 39 oseb oziroma 17 odstotkov. Pri hitrem testiranju pa je bilo odvzetih 325 brisov, od tega je bilo pozitivnih 17 oseb oziroma 5,2 odstotka. Delež pozitivnih v tednu pred tem je bil v obeh primerih višji.

Zdravstveni dom Sevnica hitro množično testiranje izvaja od 22. decembra. Je brezplačno in namenjeno splošni populaciji, ne pa testiranju zaposlenih v podjetjih. Izvaja tudi obvezna testiranja zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Do zdaj so v Zdravstvenem domu Sevnica z drugo dozo cepiva cepili 900 oseb, še naprej pa zbirajo prijave vseh, ki bi se želeli cepiti. Interes je mogoče izraziti preko telefonske številke 07 81 61 500, od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure, ali pri svojem izbranem osebnem zdravniku.

Zdravstveni dom Sevnica omogoča tudi novo, nadgrajeno testiranje za ugotavljanje prisotnosti protiteles proti covidu-19. Testiranje je samoplačniško. Rezultat pokaže tudi stopnjo prisotnosti protiteles, ne več zgolj pozitivnost oziroma negativnost na covid-19.

M. P.