Dekan brežiške fakultete za turizem obsojen zaradi ponareditve listin

Dekan brežiške fakultete za turizem Boštjan Brumen je bil na murskosoboškem okrajnem sodišču obsojen zaradi ponareditve poslovnih listin v času, ko je bil glavni tajnik Univerze v Mariboru. Sodba še ni pravnomočna, Brumen pa se na mariborskem okrožnem sodišču zagovarja tudi zaradi očitka zlorabe uradnega položaja, poroča medij.

Po poročanju medija naj bi bil leta 2010 lažne listine uporabil kot resnične. Gre za dva interna obračuna, ki ju je takrat Univerza v Mariboru naslovila na mariborsko medicinsko fakulteto zaradi izvajanja svetovalnih storitev strokovnih služb univerze in vzdrževalnih storitev stavbe ter opreme v skupni vrednosti nekaj čez 340 tisoč evrov.

V letih 2009 in 2010 naj bi na mariborski medicinski fakulteti izstavil tri lažne interne obračune v skupnem znesku prek 300.000 evrov. Zaradi ponareditve poslovnih listin so izrekli pogojno štirimesečno zaporno kazen z enoletno preskusno dobo. Napovedal je tudi, da se bo na sodbo pritožil

Ravno tako se Brumen brani očitka, da je ravno tako v letih 2009 in 2010 z zlorabo uradnega položaja omogočil brezplačne smučarske počitnice na Kopah zaposlenim na univerzi s partnerji.

N. N.