Certifikat Brežice izbrano prejelo prvih 10 lokalnih ponudnikov

V Brežicah so v sredo zaključili teoretični del 13. Dnevov podjetniških priložnosti in podelili certifikate kakovosti prvim ponudnikom, ki so vključeni v teritorialno kolektivno blagovno znamko Brežice Izbrano/Brežice Selection.

 

Prve certifikate so prejeli Sonja Klemenčič, Zeliščarska kmetija Fabinc, Janko Matjašič, Turistična kmetija pri Martinovih, Zdenka Mirtek, Reset Brewery, Sadjarska kmetija Kovačič, Kmetija Omerzu, Žganjekuha Medvešek Preskar, Čebelarstvo Ferenčak, Kmetija Balon, Kmetija Volovec, Turistična kmetija Vimpolšek in Gostilna Pension Les.

Vse pridelke, izdelke in gostinsko ponudbo blagovne znamke Brežice izbrano je ocenila neodvisna strokovna komisija, ponudniki pa so morali zadostiti številnim merilom kakovosti, upoštevati trajnostne pristope in družbeno odgovorno poslovanje.

Brežiška skupna blagovna znamka za zdaj združuje 67 izdelkov jedi, pijač gostinskih uslug in rokodelskih ter živilskih izdelkov. Certifikat te blagovne znamke si je do zdaj zagotovilo deset. že omenjenih območnih ponudnikov.

Za vse ponudnike, ki na prvem ocenjevanju niso zadostili merilom strokovne komisije, in tiste, ki na prvem ocenjevanju niso sodelovali, pa bodo novo ocenjevanje izdelkov pripravili maja.

A. M.