Če posamezne šole ne bodo spoštovale ukrepov, jim bo odrejen pouk na daljavo

Ravnatelj OŠ Prebold Peter Žurej. Če ne bo spoštoval ukrepov, bo njegova šola prešla na pouk na daljavo.

Pristojni inšpektorat bo lahko skladno s sprejetim sklepom ministrstva za izobraževanje, znanost in šport odredil izvajanje izobraževanja na daljavo za izobraževalni zavod, ki ne bi izpolnjeval predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19. Sklep stopa v veljavo danes in bo, kot kaže, vendarle preprečil samovoljo nekaterih ravnateljev.

 

Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo morali v novem šolskem letu pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela upoštevati trenutne epidemiološke razmere in izvajati ukrepe, skladne s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so v sporočilu za javnost opomnili na ministrstvu.

Glede na sklep o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo, ki je bil v torek zvečer objavljen v uradnem listu in stopa v veljavo na prvi šolski dan, torej danes, bo zavod prešel na izobraževanje na daljavo v primeru začasne omejitve ali prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, v primeru epidemiološkim ukrepom prilagojene organizacije izobraževalnega dela – ministrstvo kot primer izpostavlja izmenski pouk – ali ob napotitvi posameznih oddelkov v karanteno.

Izobraževalni zavod pa bo moral preiti na izobraževanje na daljavo tudi v primeru, če bo pristojni inšpektorat ugotovil, da zavod ne izpolnjuje predpisanih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19.

A. M.