Čatež ob Savi: Bolgar prevažal 9 Turkov, med njimi štiri otroke kar v prtljažniku

Lancia Phedra (Slika je simbolična)

Prijeli tihotapce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj po 16. uri so policisti na območju Župelevca (PP Krško) kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Nekaj po 18. uri s v naselju Trebež (PP Brežice) ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia poljskih registrskih oznak. 25-letni državljan Ukrajine in 39-letni državljan Ukrajine sta prevažala tri državljane Turčije in državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli 19. ure so v Čatežu ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila Lancia Phedra bolgarskih registrskih oznak. 23-letni državljan Bolgarije je prevažal devet državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Med njimi so bili štirje otroci, ki jih je prevažal v prtljažniku.

Državljanom Ukrajine in državljanu Bolgarije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

Vir: PU Novo mesto