Brigita Piltaver Imperl ni več podžupanja MO Krško

Brigita Piltaver Imperl (Foto: P. P.)

Kot so zapisali na spletni strani MO Krško, “je župan Mestne občine Krško Janez Kerin na podlagi 33.a člena Zakona o lokalni samoupravi in 41. člena Statuta Mestne občine Krško z dnem 31. 1. 2024 razrešil podžupanjo Brigito Piltaver Imperl.”

Piltaver Imperl sicer prihaja iz vrst Gibanja Svobode, ki sicer v krškem mestnem svetu pripada koalicijskim strankam, a naj bi po naših neuradnih informacijah eden od razlogov za njeno razrešitev bilo njeno sporno glasovanje na sejah, ki se je razlikovalo od stališč koalicije in tudi njene stranke. Bivša županja je namreč med drugim glasovala proti proračunom, ki so se sprejemali decembra lani, zaradi česar je med drugim padel prvi osnutek proračuna za leti 2024 in 2025, MO Krško pa je zato grozilo, da bo vsaj začasno ostala brez dela finančnih sredstev države.

Trenutno na MO Krško tako ostajata še dva neprofesionalna podžupana, in sicer Dejan Žnideršič (Modra smer) in Janez Jože Olovec (SDS), ki sta bila imenovana 15. julija lani.

To je že druga odstavitev podžupana v tem mandatu, spomnimo, aprila lani je Kerin odstavil z mesta podžupanje Ivanko Černelič Jurečič (Modra smer).