Brežiški župan za podžupana imenoval Aleksandra Gajskija

Brežiški župan Ivan Molan je ta teden predstavil novega podžupana. Na to mesto je imenoval občinskega svetnika iz vrst SDS Aleksandra Gajskija.

Kot je povedal Molan, mora župan po zakonu imeti podžupana, ki ga s pooblastilom nadomešča v primerih odsotnosti.

Za imenovanje Gajskija za podžupana, ki bo funkcijo opravljal nepoklicno, se je odločil, ker ima izkušnje iz občinskega sveta, je dejaven v lokalni skupnosti in prihaja iz gospodarstva. Tako bo predstavljal dodano vrednost pri razvoju in vodenju občine, je dejal.

Novi podžupan Gajski pa je dejal, je zanj delo podžupana izziv in nadgradnja njegovega aktivnega delovanja v lokalni skupnosti. Med njegovimi načrti so povezovanje s podjetniki in iskanje povratnih informacij o potrebah gospodarstva, na podlagi katerih bo občina lahko izboljšala npr. prostorske pogoje, iskanje dodatnih vlagateljev in pomoč mladim na področju podjetniškega inkubatorja, ki bo zanje vstopna točka na samostojni podjetniški poti. Na področju turizma je njegov namen še naprej graditi zeleno destinacijo in podpreti dodatne turistične atrakcije, kot je npr. adrenalinski park. Na področju kmetijstva je prednostna naloga izvedba namakalnega sistema, razmišljati je potrebno tudi glede obrambe proti toči ter povezovati kmetijstvo in turizem na področju vinarstva in gastronomije.

Župan ima sicer možnost imenovanja treh podžupanov oz. podžupanj.

A. M.