Brežiški župan z delegacijo ob 20. obletnici pobratenja obiskal mesto Dobřany

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je odzval povabilu pobratenega mesta Dobřany na Češkem ter se z delegacijo udeležil slavnostnega koncerta ter odprtja razstave ob 20. obletnici pobratenja Brežic in Dobřany. Med obiskom je potekala tudi izmenjava učenk in učencev iz Osnovne šole Brežice, ki so skupaj z vrstniki iz Osnovne šole Dobřany sodelovali pri različnih dejavnostih in z obiski kulturnih znamenitosti spoznavali češko kulturo.

Na koncertu sta Molan in župan mesta Dobřany Martin Sobotka zbrane tudi nagovorila. Sobotka je poudaril izjemen pomen spoznavanja druge kulture in ljudi, tkanja prijateljstva, svobode razmišljanja in razvoja vseh področij.

Molan pa se je zahvalil vsem, ki s svojim delom prispevajo k utrjevanju in ohranjanju češko-slovenske prijateljstva. Sodelovanja je izjemna priložnost za učence osnovnih in glasbenih šol, da spoznavajo češko oz. slovensko kulturo, pridobivajo nova znanja in izkušnje ter s spoznavanjem novih prijateljev širijo svoja obzorja, je dejal.

Ob tej priložnosti je podelil plaketo Občine Brežice mestu Dobřany, predstavnikoma češke osnovne šole in umetniške šole pa je izročil simbolični darili.

A. M.