Brežiški župan na tradicionalnem slovenskem zajtrku v Zagrebu

Župan občine Brežice Ivan Molan se je odzval povabilu Vojislava Šuca, slovenskega veleposlanika v Zagrebu, in se včeraj udeležil prvega tradicionalnega zajtrka v Zagrebu, ki je potekal v prostorih veleposlaništva.

Dogodka, ki je bil namenjen predstavitvi slovenske hrane in izmenjavi stikov, se je udeležil tudi Josip Kraljičković, vodja Upravnega oddelka za kmetijstvo, razvoj podeželja in gozdarstvo Zagrebške.

Slovensko veleposlaništvo je za tradicionalni slovenski zajtrk uporabilo živila iz občine Brežice – od medu, mleka, jabolk do domačega kruha, k temu pa so dodali še ajdov kolač in domače mesnine.

Poleg župana Ivana Molana sta se slovenskega zajtrka udeležili tudi podžupanja občine Brežice Mila Levec in direktorica občinske uprave mag. Gordana Radanovič.

Od leve: župan Ivan Molan, ministrica svetovalka Jožica Bračun Bokor, pooblaščeni minister in ekonomski svetovalec mag. Bernard Šrajner in vodja Upravnega oddelka za kmetijstvo, razvoj podeželja in gozdarstvo Zagrebške županije Josip Kraljičković.
Kolaž utrinkov

M. P.