Brežiški župan Molan zbral vse potrebne podpise podpore za kandidaturo

Brežiški župan Ivan Molan je v le nekaj dneh zbral vse potrebne podpis za ponovno kandidaturo za župana. Kandidiral bo kot neodvisni kandidat s podpisi volivcev.

Molan se je ob tem vsem, ki so prispevali podpise, zahvalil za podporo, ki so mu jo izkazali. Vse je tudi povabil, da mu zaupajo glas na volitvah, ki bodo v nedeljo, 20. novembra.

Molan, ki mu trenutno teče peti mandat (prvi je sicer trajal samo eno leto), je nedavno za STA dejal, da čuti, da ima še dovolj moči in energije, da kandidira še enkrat. “V občini imamo tudi še zelo veliko izzivov, projektov in načrtov za naprej,” je dejal.

Med pomembnejšimi dosežki iz aktualnega mandata se med drugim pohvali z energetsko sanacijo vseh javnih objektov v občini, “kjer smo naredili ogromne prihranke, posebej v luči energetske krize”, izgradnjo dveh vrtcev, obnovo starega železnega mostu čez Savo in lesenega mostu v Cerkljah ob Krki, vlaganji v infrastrukturo in dobljenimi nazivi, kot je na primer Evropsko mesto športa.

Med izzivi, ki jih še načrtuje, izpostavlja dograditev zdravstvenega doma, prenovo atletskega stadiona, želijo si tudi da pride do izgradnje nove brežiške obvoznice in novega mostu čez Savo. “Pomembna bo seveda tudi samooskrba. Objekte, ki smo jih energetsko sanirali, želimo narediti čim bolj samooskrbne, želimo tudi, da občina postane središče, prepoznano po kulturnih, športnih in turističnih projektih,” pravi. Na volitvah bo s podpisi občanov kandidiral kot neodvisni kandidat, bo pa, kot pravi, vesel tudi podpore katere od političnih strank.

A. M.