Brežiški župan Molan vabi k oddaji podpore

Brežiški župan Molan, kot kaže, stavi na to, kar je bilo narejeno.,

Brežiški župan Ivan Molan, ki se bo novembra vnovič potegoval za županski mandat, je na svojem Facebook profilu občanke in občane brežiške občine povabil k oddaji podpore. Med drugim jih vabi, da ga obiščejo na stojnici pred Upravno enoto Brežice v sredo, med 8. in 16. uro.

 

Občankam in občanom je ob vabilu namenil tudi daljši zapis. Med drugim je zapisal, da so minila štiri leta, odkar so mu Brežičan zaupali vodenje občine. “Ta čas je bil naporen in poln izzivov, saj so izredne razmere krojile naša življenja. Ponosen sem, da smo bili kljub epidemiji v občini Brežice uspešni. Nadaljevali smo z investicijami, gradili vodovode, vrtce, kanalizacijo, ceste, kolesarske steze in pločnike, obnavljali šole, mostove in kulturne znamenitosti po celotni občini. Uspešni smo bili na področjih od športa, gospodarstva, kulture do turizma. Prejeli smo naziv Evropsko mesto športa 2022, na področju trajnostnega turizma najvišje priznanje – platinasti znak Slovenia Green, nosimo tudi naziv Branju prijazna občina,” je zapisal.

V občini si, kot ugotavlja, zrasle tudi nove družbe, obstoječe “pa so širile proizvodnjo, in s tem ohranjale ter ustvarjale nova delovna mesta”. “Gradili in krepili smo našo lokalno skupnost, skupnost občank in občanov – zagotavljali sredstva in podporo za delovanje društev in javnih zavodov ter nudili pomoč vsem, ki so jo potrebovali. S skupnimi močmi in sodelovanjem smo izboljšali občino in njene javne zavode kot javni servis za občane na področju od predšolske vzgoje do varstva starejših ter krepitve in širitve medicinskih ekip v zdravstvenem domu.”

Molan ugotavlja, da so vsi navedeni dosežki in povezana lokalna skupnost rezultat dobrega sodelovanja ekipe občinske uprave in javnih zavodov z o občani. “Zavedam se, da je pred nami še več izzivov, ki jih prinaša prihodnost, ter načrtov, ki jih želimo uresničiti, da bo življenje v naši občini še boljše. Zato bom na lokalnih volitvah kandidiral za župana s podporo občank in občanov, ker se zavedam, da sem kot župan pri vodenju občine lahko uspešen le s sodelovanjem in povezovanjem,” je še zapisal.

A. M.