Brežiški župan Molan tudi uradno napovedal kandidaturo

Brežiški župan Ivan Molan je tudi uradno napovedal kandidaturo za nov mandat na čelu brežiške občine. Tudi tokrat bo kandidiral s podporo volivcev, potrebne podpise za to je že začel zbirati.

 

Obrazec podpore je treba podpisati oziroma potrditi na upravnih enotah, nato pa ga lahko volivci, kot pravi, tudi osebno izročijo njemu. Za namen kampanje je odprl spletno stran www.ivanmolan.si, kjer lahko vsi prispevajo tudi predloge in pobude, kaj v prihodnjem obdobju v občini še potrebujejo.

Kot je zapisal ob najavi kandidature, je za njimi “izjemno zahtevno obdobje, ko smo veliko truda poleg zagotavljanju rednih nalog občine namenjali tudi blažitvi posledic epidemije”. “Ekipe zaposlenih v občinski upravi in v javnih zavodih smo se skupaj s prostovoljci maksimalno trudili, da je delo nemoteno potekalo in da je bilo življenje v koronskih časih čim bolj normalno. Z dobrim delom in s sodelovanjem smo uspešno uresničili projekte in pripravili načrte za naprej,” je zapisal.

Kot pravi, je ponosen, da jim je v tem času na področju gospodarstva uspelo pridobiti nova podjetja, na področju športa naziv Evropsko mesto športa, na področju turizma in kmetijstva najvišji znak Zelena destinacija, na področju izobraževanja dodatne programe v občini. Pohvalil se je, da jim je uspelo energetsko obnoviti kar 15 javnih stavb, predvsem šol. “Obnavljamo vodovode, kanalizacije, gradimo kolesarske steze, spodbujamo ekološko kmetijstvo …” je navedel.

“Na podlagi dosedanjih dosežkov imam že načrte za naprej – to je tudi razlog, da sem se odločil za ponovno kandidaturo,” je še zapisal.

A. M.