Brežiški župan Molan pozval k udeležbi na volitvah

Volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo v kraju stalnega prebivališča, imajo v teh dneh možnost, da na lokalnih volitvah glasujejo predčasno. Za razliko od predsedniških ali parlamentarnih volitev predčasno glasovanje na lokalnih volitvah ne poteka nujno tri dni, ampak lahko tudi manj, odvisno od posamezne občine.

 

Kdaj lahko volivci predčasno glasujejo, določijo občine samostojno, glede na krajevni običaj oziroma potrebe. Termine in lokacije volišč za predčasno glasovanje pa občinske volilne komisije objavijo na svojih spletnih straneh ali na krajevno običajen način.

V Brežicah predčasno glasovanje začenjajo danes. Potekalo bo do četrtka, na sedežu Občine Brežice. Volišče za predčasno glasovanje bo odprto danes, jutri in v četrtek, od 7. do 19. ure.

Brežiški župan Ivan Molan, ki se poteguje za nov mandat, je volivce že pozval, naj se volitev udeležijo, ob tem pa mu zaupajo svoj glas. Pozval je tudi k oddaji glasu za njegovo listo v občinskem svetu.

V Krškem bo predčasno glasovanje prav tako potekalo danes, jutri in v četrtek, in sicer od 7. do 19. ure, v sejni sobi A Mestne občine Krško.

Isti dnevi za predčasne volitve veljajo tudi v Sevnici, kjer bo mogoče voliti na tamkajšnji občini.

A. M.