Brežiški policisti so imeli veliko dela s kršitelji cestno prometnih predpisov

S Policijske uprave Novo mesto poročajo, da so imeli brežiški policisti včeraj veliko dela s kršitelji cestno prometnih predpisov.

Pri kontroli prometa v Stari vasi so okoli 8. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,34 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na Čatežu ob Savi so nekaj pred 14. uro ustavili voznika mopeda, ki ni uporabljal zaščitne čelade. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan moped. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1120 evrov in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

V  Cundrovcu so okoli 16.30 ustavili  voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik za  prekršek kaznuje z globo v višini 1200 evrov, izreče se mu tudi 18 kazenskih točk.

Prav tako je bil pod vplivom alkohola tudi voznik osebnega avtomobila, ki so ga okoli 18. ure ustavili na Bizeljskem, v litru izdihanega zraka je imel 0,54 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog v višini 900 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

M. P.