Brežiškemu nogometnemu stadionu se obeta konkretna posodobitev

Stadion Brežice (vir: občina)

Občina Brežice v letošnjem letu nadaljuje nadaljuje s posodobitvijo nogometnega stadiona v Brežicah. Med drugim začenjajo z izgradnjo pomožnega igrišča z umetno travo in ureditvijo pripadajoče razsvetljave v skupni vrednosti 835.000 evrov.

Igrišče bo predvidoma na voljo za uporabo v naslednjem letu.

Kot pravi župan Ivan Molan, je posodobitev igrišča nujna, če želijo v občini nadaljevati z razvojem nogometa. Kompleks nogometnega stadiona že zdaj redno uporablja 200 mladih in otrok, še 150 otok pa se ukvarja z nogometom v okviru interesnih dejavnosti po šolah.

Izvajalca so izbrali na javnem razpisu. Podjetje FIT ŠPORT bo uredilo umetno travo, Javna razsvetljava pa osvetlitev igrišča. Pogodbena vrednost del za pomožno igrišče z umetno travo je 610.000 evrov, za izvedbo razsvetljave pa 225.000 evrov. Za investicijo je občina pridobila 50.000 evrov fundacije za šport.

Gre sicer zgolj za del posodobitve stadiona. Že v letu 2018 je bilo prestavljeno glavno nogometno igrišče z naravno travo in zgrajen avtomatski namakalni sistem ter postavljene lovilne mreže, prenovljene so bile tudi sanitarije. Istočasno je občina pristopila k izdelavi projektne dokumentacije za celovito obnovo travnate površine.

M. P.