Brežiške in sevniške policiste med martinovanjem zaposlovali vinjeni vozniki

(vir: pixabay.com)

V Brežicah in Sevnici so minuli konec tedna zaznamovali vozniki, ki so v času martinovanja preveč pogledali v kozarec.

 

Samo brežiški policisti so med nadzorom konec tedna iz prometa izločili štiri voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. Že v petek, okoli 12. ure, je imel voznik, ki so ga ustavili v Dečnem selu, v litru izdihanega zraka 0,40 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk.

Drugi voznik, ki so ga ustavili v Brežicah in je kazal očitne znake alkoholiziranosti, je preizkus odklonil. Zoper njega bodo na sodišča naslovili obdolžilni predlog. Seveda bo ostal tudi brez vozniškega.

V Bušeči vasi so v soboto ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,79 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in na sodišča naslovili obdolžilni predlog. Čaka ga globa višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

V nedeljo je v Globokem vozniku osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal
1,04 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, saj je vozil v času, ko mu je bilo zaradi prejšnjih kršitev odvzeto vozniško dovoljenje.

Sevniški policisti so v noči na soboto med kontrolo prometa v Tržišču zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,64 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

M. P.