Brežice: Župan sprejel uspešno mlado športnico Elo Petan

Župan Ivan Molan sprejel uspešno mlado športnico Elo Petan

Župan občine Brežice Ivan Molan je na sprejemu ob posebnih dosežkih čestital karateistki Eli Petan, članici športnega društva Fight club Shony, ki je julija 2021 v Poreču osvojila zlato medaljo na svetovnem pokalu WKF Karate 1 Youth League, kjer je nastopilo prek 2000 tekmovalcev iz 52 držav sveta. Sprejema se je udeležil tudi Elin trener Sašo Vaš, ki bdi nad treningi mlade karateistke.

Župan je nadarjeni športnici ob tej priložnosti izročil simbolično darilo in ji zaželel obilo športnih uspehov tudi v prihodnje.

V letošnji sezoni jo čaka še mladinsko evropsko prvenstvo na Finskem, kamor je odpotovala včeraj in kjer se nadeja nove vrhunske uvrstitve.

Ela Petan

Ela se zaveda, da so treningi zelo pomemben del športnikove poti in da s trdim delom, dobro fizično in psihološko pripravo pridejo tudi zelo dobri rezultati.

Izjava_Ela Petan_treniranje

Ela Petan je v svoji še vedno sveži športni karieri nanizala kar nekaj vidnih dosežkov –  1. mesto na 41. Odprtem prvenstvu Slovaške v kategoriji U21 in 3. mesto v kategoriji do 53 kg; 3. mesto na svetovnem pokalu Youth League (Italija) – kate posamezno; 3. mesto na tekmovanju GP Croatia – borbe posamezno,  1. mesto na DP – kate posamezno,  2. mesto na tekmovanju Ljubljana Open – borbe posamezno, 5. mesto na Balkanskem prvenstvu – borbe posamezno.

Sašo Vas, trener Ele Petan in predsednik Fight club Shony je županu predstavil delovanje društva, ki šteje že 150 članov. V prihodnost zrejo optimistično, z željo, da se evropskih in svetovnih prvenstev udeležuje še več njihovih članov. Izjava_Sašo Vaš_delovanje društva

Občina Brežice s proračunskimi sredstvi, ki jih redno namenja športu in investicijam v športno infrastrukturo, zagotavlja osnovne pogoje za različne vadbe za vse generacije, posebno pozornost pa namenja otrokom in mladim.

Na občini navajajo, da se trudijo, da z najširšo možno podporo športu spodbujajo mlade h kakovostnem preživljanju prostega časa ter mladim omogoča, da v društvih ter klubih opazijo nadarjene in jih spodbujajo pri razvoju.

M. P.