Brežice: Zasegli prepovedano drogo in orožje

Foto: PU NM

Brežiški policisti so v petek, 25.8.2017, skupaj s policisti – vodniki službenih psov in kriminalističnimi tehniki sektorja kriminalistične policije, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 35-letniku iz okolice Brežice, zaradi suma, da bodo pri preiskavi našli prepovedano drogo in druge predmete, ki jih je po zakonu potrebno zaseči.

V hišni preiskavi so nato v rastlinjaku za stanovanjsko hišo našli več rastlin konoplje in nekaj kilogramov posušenih rastlinskih delcev zelene barve, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo.

Foto: PU NM

Poleg sumljivih rastlinskih delcev so pri 35-letniku našli še več kot tri tisoč nabojev različnih kalibrov (od nabojev kalibra 22 do nabojev za puško šibrenico kalibra 12), pištolo neznane znamke z optično napravo in dušilcem zvoka, tri lovske puške in menjalno cev za lovsko puško. Za orožje ni imel dovoljenj oziroma ustreznih orožnih listin. Izvor orožja policisti še ugotavljajo.

Po zaključenih preiskavah in analizah bodo 35-letnika kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj »Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog« po 1. odstavku 186. člena kazenskega zakonika in »Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva« po 307. členu kazenskega zakonika.

PU NM