Brežice: Začela se je Mestna promenada

Brežice, sinoči, župan Ivan Molan

V Brežicah se je včeraj začela letošnja glavna prireditev, Mestna promenada, pod okriljem Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino, ki ga vodi Katja Čanžar. Brežiška promenada je tudi prostor za predstavitev lokalne ponudbe, ponudniki so se letos odzvali v velikem številu.

Prireditev se je po dveh letih premora znova vrnila v brežiško mestno jedro, potekala bo vse do 30. julija in bo trajnostno obarvana ter okoljevarstvena. Vsi dogodki so brez vstopnin.

Slednje sovpada z zavezo, ki so jo v Brežicah podpisali že leta 2018 in s katero so se pridružili vodilnim slovenskim destinacijam, ki uresničujejo in spodbujajo trajnostni turizem ter s tem pozitivno vplivajo na naravno okolje, lokalno skupnost in ne nazadnje tudi na gospodarstvo.

Vodja CPT in glavne letošnje prireditve Mestna promenada Anja Avšič je povedala, da so letos prvič izločili plastiko za enkratno uporabo. Testno bomo torej pili iz kozarcev, ki so narejeni iz reciklirane plastike in so za večkratno uporabo. Prav tako so vsi ponudniki zavezani k uporabi okolju prijazne embalaže. Želijo si namreč, da po prireditvah prireditveni prostor ne bi bil več videti kot smetišče.

Začelo se je včeraj, v dobrih dveh tednih dogajanja na Mestni promenadi se bo zvrstilo več kot 25 različnih dogodkov (koncertov, stand up predstave na prostem, otroških animacij in predstav, koncertov mladih neuveljavljenih lokalnih skupin, salsa večera itd.).

V čast nazivu, ki ga Brežice letos nosijo – Evropsko mesto športa, bo prihodnjo nedeljo, 24. julija, prvič na promenadi tudi izjemen športni spektakel s skupino Dunking Devils in otvoritev razstave na temo športa v občini Brežice.

Brežiška občina je poskrbela tudi za možnost izposoje desetih e-koles, ki so na voljo v kolesarnici pri MC Brežice.

Tako je bilo včeraj (za povečanje kliknite na fotografijo):

To pa je program vse do 30. julija 2022:

Več in vir: Mestna promenada Brežice 15.7. do 30.7.2022 

V. S.