Brežice: V likovnem izzivu na temo športa sodelovalo več kot 180 otrok

V občini Brežice so šport, turizem in kultura združili moči. Ob začetku Mestne promenade Brežice so tako uradno odprli fotografsko-likovno razstavo z naslovom Evropsko mesto športa 2022. Razstavo je občina Brežice pripravila v sodelovanju z Društvom likovnikov Brežice in Fotoklubom Brežice ter otroci vrtcev in osnovnih šol brežiške občine.

 

Pred odprtjem razstave so za vse mlade športne navdušence, stare med petimi in 15 leti, razpisali likovni natečaj oziroma športno–likovni izziv, v katerem je sodelovalo več kot 180 otrok. Njihova dela je pregledala tričlanska strokovna komisija, ki je izbrala 25 najboljših risb. Razstavili so jih v avli poslovnega centra Gasa.

Nato so se odločili še za dodatno razstavo, kjer si je mogoče ogledati vse umetnine, ki se niso uvrstile na razstavo v avli Upravne enote Brežice. Te si je možno ogledati v prostorih Mladinskega centra Brežice, in sicer ves avgust.

Razstavo je uradno odprl župan občine Brežice Ivan Molan, ki je ob tem poudaril, da so si Brežice prislužile naziv Evropsko mesto športa predvsem zaradi športne infrastrukture, naravnih danosti ter v prvi vrsti zaradi zelo aktivnih športnikov in športnih delavcev, šport pa si želijo najpogosteje povezati s turizmom in kulturo, zato so se tudi odločili, da razpišejo natečaj na to temo. Ob tej priložnosti je podelil priznanja za sodelovanje vsem tistim, katerih dela so bila izbrana s strani strokovne komisije.

M. P.