Brežice: Uspelo je, dijaki se bodo lahko šolali doma

Srednja Ekonomska in trgovska šola Brežice (vir: vssbrezice.si)

Dolgoletno prizadevanje je prineslo velik uspeh. Resorno ministrstvo za izobraževanje je namreč brežiški Ekonomski in trgovski šoli po več letih izrednih prizadevanj posameznih lokalnih politikov in vodstva šole končno odobrilo, da lahko programa zdravstvena nega in bolničar uvrsti v svoj izobraževalni program.

Šola bo tako v novem šolskem letu 2020/2021 v program zdravstvena nega vpisala 28 in v program bolničar – negovalec 26 dijakov.

Brežiški župan Ivan Molan je ta izreden uspeh pospremil z besedami: “Veseli me, da smo skupaj uspeli.” Posavski poslanec Tomaž Lisec pa je zapisal: “Skupaj smo dokazali, da če v Posavju vsi stopimo skupaj, se zadeve lahko premaknejo.”

Tomaž Lisec je čestital tudi Mojci Tomažin, direktorici šole, in hkrati na družbenih omrežjih zapisal, da je včeraj že imel sestanek glede nove pobude za nova programe v srednji šoli v Posavju.

Mojca Tomažin je včeraj za Slovensko tiskovno agencijo ponovno dejala, da ima šola vse pogoje za uvedbo obeh programov in da so nanju pripravljeni. V nekaj prihodnjih dneh pred informativnimi dnevi bodo tako prihodnje dijake tudi opozorili, da imajo tovrstno možnost šolanja zdaj tudi v Posavju.

Posavje je bilo doslej edina regija z bolnišnico, ki ni imela teh srednješolskih programov. Zanimanja za šolska programa je dovolj, hkrati pa je dovolj tudi potreb, poleg bolnišnice tudi na področju pomoči na domu in v domovih za starejše. Brežiška srednja šola in bolnišnica imata na voljo tudi dovolj usposobljenega učnega kadra.

Posavska poslanca Igor Zorčič in Dušan Šiško tega velikega uspeha nista komentirala.

M. P.