Brežice: Urejanje Trdinove ulice bo končano pred rokom

Ugodne vremenske razmere, ki smo jim priča ob koncu letošnje zime, omogočajo, da se nekatera dela, ki sicer ob normalni zimi niso omogoča, izvajajo tudi v tem času. Tako bo urejanje Trdinove ulice v Brežicah na odseku med Dobovsko cesto in ulico Marof – jug končano prej, kot je bilo predvideno.

Če bodo vremenske razmere to omogočale, bo namreč omenjeni odsek namesto maja asfaltiran že konec marca 2019, nato pa bodo sledila še manjša zaključna dela. Trenutno je na odseku že vse pripravljeno za asfaltiranje.

Občina se je za ureditev omenjenega odseka odločila, ker je v preteklih letih postal eden najbolj prometnih v občini, kot tak pa tudi nevaren za pešce. V slabem stanju je bilo tudi cestišče. Z izvedenimi deli bo varnost znatno izboljšana. Na odseku v dolžini okoli 160 metrov je namreč predvidena drugačna ureditev zdajšnjega ostrega ovinka, poleg tega je ob cestišču predviden pločnik. Odsek bo tudi razsvetljen z novo cestno razsvetljavo, ki je do zdaj tu ni bilo, prav tako sta urejeno odvodnjavanje in prilagojena vsa potrebna infrastruktura.

Denar v višini nekaj več kot 149.000 evrov je zagotovila Občina Brežice, dela pa izvaja podjetje HPG Brežice, ki je bilo v postopku javnega naročanja izbrano kot najugodnejši ponudnik.

M. P.