Brežice: Unikatna smrečica nastala s pomočjo otroške domišljije

Foto: Komunala Brežice

Komunala Brežice že nekaj let  skupaj z Občino Brežice decembrske praznike lepšajo z unikatno smreko v občinskem parku. Z namenom popestritve prazničnih dni so tudi letos povabili k sodelovanju vrtce in prve tri razrede osnovnih šol brežiške občine.  Skupaj so okrasili smrečico z okraski iz odpadne embalaže (tetrapakov, jogurtovih lončkov, plastenk ipd.). Pomen okraskov pa ima tudi sporočilo, ki naj bi občane spodbudila k skrbi za čisto okolje in jih nagovorili k ponovni uporabi in recikliranju.

Čudovite in res zelo zanimive okraske so izdelovali otroci iz:

  • osnovne šole Brežice,
  • vrtca Sonček iz Kapel,
  • Osnovne šole Globoko ter
  • vrtca in osnovne šole iz Bizeljskega.

Skozi izdelovanje novoletnih okraskov so vzgojiteljice in učiteljice s svojimi kreativnimi idejami zaposlile svoje učence in jih obenem tudi poučile o pomembnosti recikliranja, o tem, da se da veliko stvari ponovno uporabiti, tudi na drugačen način, kot je bilo sprva namenjeno.

»Upamo, da smo in da še bomo pričarali nasmeh na otroške obraze ob ponosu, ko bodo na smreki našli svoj okrasek ter  občudovanje v očeh tistih, ki se bodo v zimskih dneh sprehajali po mestnem jedru«  so zapisali na Komunali Brežice d.o.o.

N. N.

Foto. Komunala Brežice