Brežice: Trije ponudniki pridobili mednarodni certifikat Green key oz. Zeleni ključ

(vir: Občina Brežice)

Občina Brežice skupaj s ponudniki soustvarja zeleno zgodbo trajnostnega turizma v destinaciji Brežice in Čatež. Vodilne standarde odličnosti sta že vsaj štiri leta predstavljajo trije ponudniki, pridružili so se jim še trije.

Mednarodni certifikat Zeleni ključ oz. Green key so pridobili: Gostilna Erban, Restavracija Amor in Gostilna Cetin.

“Ponudniki s svojimi trajnostnim poslovanjem soustvarjajte zeleno, in zelo uspešno zgodbo trajnostnega turizma v destinaciji. Za kar se vam zahvaljujemo!”, so sporočili z brežiške občine.

Spomnimo. Destinacija Čatež & Brežice je lastnica platinastega znaka Slovenia Green destination, ki ga v okviru Zelene sheme slovenskega turizma podeljuje Slovenska turistična organizacija. Gre za najvišji znak, ki ga posedujejo le še Ljubljana, Bohinj in Laško.

Vodilne standarde odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja, ki pomeni zavezanost podjetij, da spoštujejo stroge kriterije, pa v občini Brežice že vsaj 4 leta predstavljajo tudi:

  • Ošterija Debeluh, ki je je ponosna lastnica znaka Green Cuisine, restavracije s trajnostno kuhinjo, ki v svojo ponudbo vključuje sveže, lokalne sestavine ter v sodobne jedi vpleta tradicionalne elemente.
  • Gostilna Pension Les s pridobljenim Zelenim ključem,
  • MC hostel Brežice s pridobljenim HI – Q & S, ki nosi zavezo odgovornega ravnanja do okolja, k čemur nagovarjajo tudi goste.

V prihodnosti v občini Brežice ciljajo na pridobljen standard Green attraction oz. certificirano atrakcijo.

Vir podatkov: ZPTM Brežice

Vir: brezice.si