Brežice: Skupen odstop štirih članov iz SD

FOTO: Socialni demokrati Brežice

Matija Kolarič, Jure Žlak, Primož Hribšek in Bogdan Palovšnik so v sporočilu za javnost zapisali, da izstopajo iz stranke SD. “Ta korak je rezultat naših razmišljanj in razprav o trenutnem političnem vodenju države, s katerim se ne moremo v celoti strinjati,” pojasnjujejo.

“Kljub temu ostajamo zavezani delovanju v dobro naših občanov, zato bomo nadaljevali z delom na lokalnem nivoju, saj želimo zagotoviti kakovostno življenje za vse. Še naprej se bomo borili za pravice in blaginjo vseh ljudi, ne glede na njihov socialni ali ekonomski status,” so sedaj nekdanji člani SD zapisali ob svojem izstopu.

Primož Hribšek in Bogdan Palovšnik bosta v Občinskem svetu Občine Brežice delovala kot nepovezana svetnika. Bogdan Palovšnik ostaja podžupan občine Brežice. Primož Hribšek in Jure Žlak bosta kot predsednika krajevnih skupnosti Pišece in Šentlenart še naprej skrbela za razvoj lokalnih skupnosti, še navajajo v sporočilu za javnost.

Odločitev za izstop iz stranke je bila tehtna in premišljena. Verjamemo, da nam bo samostojno delovanje omogočilo boljše in učinkovitejše delovanje v prid naših občanov. Naša prednostna naloga ostaja zagotavljanje transparentnosti, odgovornosti in učinkovitega upravljanja na lokalnem nivoju.

Podpisniki izstopne izjave se zahvaljujemo podpornikom za dosedanje sodelovanje in razumevanje: “Veselimo se nadaljnjega dela v dobro nase skupnosti in smo odprti za sodelovanje z vsemi, ki delijo nase vrednote in cilje.”