Brežice pri kandidaturi za svetovno prvenstvo premagale Las Vegas

Z novinarske konference, na sredini Mitja Petan in brežiški župan Ivan Molan.

V prostorih Občine Brežice je minuli četrtek potekala predstavitev IBFF Svetovnega prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu 2018, ki bo v soboto, 16. junija, v Športni dvorani Brežice.

Občina Brežice je podprla kandidaturo za organizacijo prvenstva, ki jo je na Mednarodni zvezi za bodybuilding in fitnes zastopal aktualni svetovnega prvak Mitja Petan. Kot zanimivost je izpostavil odločanje vodilnih med kandidaturo slovenskih Brežic in ameriškega Las Vegasa. Odločilna prednost slovenske kandidature je bila odlična pripravljenost organizatorja, ki je imel že več kot pol leta pred dogodkom izdelan program in zagotovljeno potrebno infrastrukturo.

Župan občine Brežice Ivan Molan je prepričan, da so številni mednarodni dogodki, ki se dogajajo v Brežicah, priznanje uspešnosti občine in potrditev o pravi smeri razvoja občine. Večletna vlaganja v infrastrukturo, kot je Športna dvorana Brežice, se obrestuje, saj prostor omogoča izvedbo tako športnih kot kulturnih ter ostalih dogodkov.

V soboto, 16. junija, bo v mestu potekala tudi vseslovenska prireditev Dobrodošli doma, ki jo obiščejo slovenski izseljenci iz vsega sveta.

Aktualni svetovni prvak Mitja Petan.

Organizator svetovnega prvenstva Mitja Petan pričakuje na svetovnem prvenstvu več kot 200 tekmovalcev iz različnih držav, trenutno je prijavljeni okoli 150 tekmovalcev iz 14 držav, med temi tudi iz Rusije in Indije.

Tekmovalci se bodo pomerili v 22 kategorijah, najatraktivnejše kategorije bodo na sporedu v večernih urah. Tekmovalci bodo nastanjeni v občini, v sodelovanju s Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru pa je organizator za tekmovalce pripravil tudi turistične vsebine.

V kategoriji “Over 50 men” bo tekmoval tudi 80-letni Anton Žibert iz Posavja, ki ga je celotna Slovenija spoznala v priljubljeni oddaji Slovenija ima talent. Ljubezen do športa ga spremlja vse od otroštva, ko je več prehodil po rokah kot nogah, je dejal Anton Žibert. Na prvenstvo se pripravlja pod vodstvom trenerja Mitje Petana, v času priprav na prvenstvo trenira vsak dan, drugače pa vsak drugi dan. Za primerno (strogo) prehrano skrbi s pomočjo gostilne Felicijan v Boštanju, saj so tekmovalci omejeni na le nekaj živil – pusto piščančje ali goveje meso, malo riža in ovsenih kosmičev, jajca in zelenjavo. Vse sladice, testenine, kruh in alkohol so prepovedani.

Vstopnice za obisk dogodka je mogoče kupiti na spletni strani https://www.mojekarte.si, več o svetovnem prvenstvu, ki se začenja 16. junija ob 10. uri, pa je na voljo na spletni strani www.ibffwc2018.eu ali Facebook strani https://www.facebook.com/IBFFworldchampionship2018/.

C. R.