Brežice: Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Brežiški policisti so bili okoli 17. ure obveščeni o prometni nesreči v Podgračenem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino in v prometni znak. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,44 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog v višini 1.320 evrov. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve vozniku motornega vozila izreče tudi 19 kazenskih točk.

V Velikem Podlogu na območju PP Krško so med 3. 8. in 7. 8. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 300 kg krompirja.

Policisti so med opravljanjem nalog na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Kosova v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Na območju Mosteca so ustavili osebni avtomobil znamke Kia ceed nemških registrskih oznak. Državljan Iraka je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Kosova in državljanu Iraka so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanu Turčije še niso zaključeni.

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Mali Obrež, Brežice, Slovenska vas) izsledili in prijeli 93 državljanov Afganistana, 21 državljanov Pakistana, 15 državljanov Maroka, 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Konga, devet državljanov Iraka, devet državljanov Rusije, pet državljanov Šrilanke, dva državljana Indije, državljana Tunizije, državljana Bangladeša, državljana Irana in državljana Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Vir: PU Novo mesto