Brežice: Povzročil nesrečo, nadaljeval do bencinskega servisa, kjer je padel in se poškodoval

FOTO: PGE Krško

Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 69-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na otok in trčil v prometni znak. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo do bencinskega servisa, kjer je med izstopanjem iz vozila padel in se poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,95 miligramov alkohola. Moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

 

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da so v vozilu štiri državljani Romunije, ki na območju Bizeljskega brez ustreznih dovoljenj občanom v prodajo ponujajo nože. Policisti so ugotovili identiteto tujcev o ugotovitvah seznanili uslužbence FURS-a, ki so v nadaljevanju prevzeli postopek.

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti PPIU nekaj pred 12. uro kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Francije prevaža tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Francije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

PU Novo mesto