Brežice: Poglejte, kdo so letošnji občinski nagrajenci

Brežice (vir: občina)

Občinski svet Občine Brežice je na zadnji seji na predlog Komisije za mandatna vprašanja potrdil občinske nagrajence za leto 2019. Ti bodo priznanja in nagrade prejeli na slovesni seji ob občinskem prazniku, ki bo 27. oktobra v Viteški dvorani gradu Brežice.

 

Občinska priznanja bodo prejeli Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova, podjetje Posavc storitve, trgovina in posredovanje ter Nogometni klub Brežice 1919. Priznanja občina sicer podeljuje pravnim osebam za izredno uspešno delovanje na vseh področjih družbenega dela.

Občina vsako leto podeli tudi t. i. oktobrske nagrade, ki jih podeli posameznikom za posebne uspehe in dosežke na družbenoekonomske, znanstvenem, tehničnem, kulturnem in drugih področjih ustvarjalnosti in dela, ki imajo poseben pomen za razvoj in napredek brežiške občine.

Oktobrsko nagrado za letos bodo prejeli: Marijan Žibert (za življenjsko delo na področju gospodarskega in družbenega razvoja kraja in občine), Anica Butkovič (za izjemno delo na področju kulture, turizma in izobraževanja) in Marjan Černe (za posebne dosežke na družbenem in pravnem področju).

M. P.