Brežice: Podelili občinska priznanja za leto 2020

Župan Ivan Molan z občinskimi nagrajenci. (vir: Občina Brežice)

V občini Brežice je v petek potekala slavnostna seja občinskega sveta, na kateri so podelili občinska priznanja lanskim prejemnikom, saj tradicionalne prireditve na predvečer občinskega praznika oktobra zaradi epidemije lani ni bilo mogoče izvesti.

Občinska priznanja so prejeli Društvo diabetikov Posavje Brežice, in sicer za pomemben prispevek pri skrbi za zdravje ter promociji zdravega načina življenja v občini Brežice in v Posavju, Jamarski klub Brežice za predano delo v sistemu civilne zaščite in za pomemben prispevek pri razvoju jamarstva v občini ter Košarkarski klub Brežice ob 40. obletnici ustanovitve za pomemben prispevek pri razvoju športa v občini.

Oktobrske nagrade občine za leto 2020 so prejeli Darko Leskovec za uspešno delo in izjemen prispevek pri razvoju gasilstva v občini, Zvone Černelič za izjemne dosežke in pomemben prispevek pri razvoju ekološkega kmetijstva v občini in Branko Brečko za izjemen prispevek na področju dokumentarne fotografije narave v občini.

Naziv častnega občana je prejel Vladimir Gregor Bahč kot zahvalo in priznanje za izjemen prispevek pri razvoju gospodarstva v občini Brežice.

Slavnostni govornik je bil minister mag. Andrej Vizjak.

Zbrane sta nagovorila župan Ivan Molan in minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak kot slavnostni govornik.

Fotografije s slovesnosti:

 

Vir: Občina Brežice

A. M.