Brežice: Občino obiskal predsednik države

Obisk predsednika države v občini Brežice (vir: Občina Brežice)

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v torek obiskal Brežice in se sestal s štabom Civilne zaščite za Posavje. Predsednika republike so sprejeli župan občine Brežice Ivan Molan, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnica Civilne zaščite za Posavje Zdenka Močnik.

Predsednik države je uvodoma seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v Posavju, v nadaljevanju dneva pa je obiskal nekatere institucije v Brežicah, kjer so mu predstavili svoje izkušnje v epidemiji.

V pogovoru so sodelovali člani štaba in predstavniki lokalnih institucij, zadolženi za posamezne naloge. Ocenili so, da so vsi deležniki v obeh valovih epidemije k ukrepanju pristopili z velikim optimizmom, solidarnostjo in srčnostjo ter v prepričanju, da lahko skupaj zmoremo, če le hočemo.

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni je predsednik države obiskal Vrtec Mavrica Brežice, ki ga je poleti leta 2014, takrat novozgrajenega, otvoril. Otroci so pripravili kratek glasbeni program, predsednik pa jih je povabil v Predsedniško palačo, ko bodo epidemiološke razmere to omogočale.

Obisk je nadaljeval v Splošni bolnišnici Brežice, kjer se je z vodstvom bolnišnice in Zdravstvenega doma Brežice pogovarjal o izzivih, s katerimi se soočajo v času epidemije. V Varstveno delovnem centru Krško – Leskovec, enota Brežice, pa si je predsednik države ogledal ustvarjalne delavnice.

V sklepnem delu obiska je predsednik Pahor obiskal Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, enota Brežice, kjer so ga pozdravili s petjem. “V veliko čast in zadovoljstvo nam je, da ste z nami. Danes je za nas poseben dan,” je dejala Darja Cizelj, direktorica doma, in izrekla posebno zahvalo stanovalkam in stanovalcem za njihovo razumevanje, potrpežljivost in zaupanje v izjemno zahtevnem preteklem letu.

V izjavi za medije je predsednik Pahor izrazil hvaležnost vsem, ki v času epidemije skrbijo za ljudi in se odzivajo njihove probleme: “Slovenija se je izkazala s solidarnostjo, sočutjem in človečnostjo.

Mladinski center Brežice: Borut Pahor se je seznanil z aktivnostmi civilne zaščite ob epidemiji.
Obisk v vrtcu Mavrica Brežice.
Obisk Splošne bolnišnice Brežice.
Obisk Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, enota Brežice.

Foto: PRS

M. P.