Brežice: Namenu tudi uradno predali nov vrtec v Artičah

V brežiški občini so v torek uradno namenu predali novi vrtec Ringaraja pri Osnovni šoli Artiče, ki ga v tem letu obiskuje 100 otrok, razporejenih v šest oddelkov. Program ob odprtju so oblikovali učenci in vrtčevski otroci ter zaposleni v šoli in vrtcu.

Zbrane na prireditvi sta med drugimi nagovorila župan Občine Brežice Ivan Molan in slavnostna govornica Jerneja Jager iz Pedagoškega inštituta.

Župan Molan je dejal, da je izjemno ponosen na nov vrtec in navdušen, da jim je po dveh nepredvidljivih letih ponovno omogočeno srečanje v živo. Občina je po njegovih besedah budno spremljala gradnjo, od prvih priprav projektne dokumentacije do gradnje in opremljanja. Potrebnih je bilo izjemno veliko priprav in usklajevanj, najpomembnejši so bili dobri projektanti, izvajalci, ki so kakovostno naredili nove prostore ter dobri sogovorniki na strani šole, ki so bili vključeni v celoten postopek, je dejal.

Povedal je še, da je občina pred sklenitvijo pogodbe z Župnijo Artiče za odkup zemljišča v velikosti 540 kvadratnih metrov, kamor bo razširjeno igrišče, da bodo otroci imeli še več prostora za igro in gibanje na prostem.

V brežiški občini je v vrtce vključenih približno 900 otrok, za katere skrbi 190 zaposlenih v osmih vrtcih pri osnovnih šolah (od tega ena podružnična – Kapele) in v enem samostojnem vrtcu (Mavrica Brežice). Občina želi omogočiti vključitev v vrtec pod enakimi pogoji vsem otrokom, katerih starši si to želijo, ne glede na to, v katerem kraju živijo, je povedal župan.

Slavnostna govornica Jagerjeva pa je izpostavila skrb šole in vrtca za strokovni razvoj zaposlenih in čestitala za pridobljene nove prostore, ki po njenem predstavljajo odlične pogoje za delo in načrtovanje novih dejavnosti..

A. M.