Brežice: Namenu predali nov dom krajanov v Velikih Malencah

V občini Brežice so konec preteklega tedna namenu predali nov dom krajanov na Velikih Malencah. Naložbo, vredno 460.000 evrov, so začeli po poplavah leta 2010, ko so na občini ocenili, da starega doma ni smiselno obnavljati zaradi dotrajanosti in posledic, ki so jih pustile večkratne poplave.

 

Z deli so začeli septembra 2020. Najprej so porušili star objekt, nato pa začeli z gradnjo novega. Gre za dvoetažen in energijsko varčen objekt v velikosti 271 kvadratnih metrov. V pritličju so večnamenski prostor, sanitarije, čajna kuhinja, strojnica in stopnišče, ki vodi v mansardo. Tam so manjši večnamenski prostor, dve pisarni, sanitarije in prostor za čistila. Urejena je bila tudi tudi okolica s parkirišči.

Kot je ob predaji doma povedal župan občine Brežice Ivan Molan, je občina za dom namenila lastna sredstva, saj je pomembno, da imajo tudi najmanjše krajevne skupnosti ustrezne prostore za izvajanje različnih dejavnosti, ki povezujejo krajane.

Nasploh občina vlaga veliko truda in sredstev v zagotavljanje enakomernega razvoja in pogojev za kakovostno življenje v vseh 20 krajevnih skupnostih.

A. M.