Brežice: Na Medeni tržnici predstavili zdrave čebelje dobrote

Čebelar Tomaž je otrokom predstavil svojo opremo (Foto Komunala Brežice)

Pomlad je pred vrati in z njo se počasi prebujajo male pridne delavke, ki vsako leto poskrbijo za to, da se lahko sladkamo na zdrav način – z medom. Čebele in njihove izdelke so na posebnem sobotnem dogodku Medena tržnica predstavili na mestni tržnici v Brežicah.

Obiskovalci dogodka so lahko pobližje spoznali delo čebelarjev in njihovo opremo. Izvedeli so tudi, zakaj so čebele pomembne in kako pridelujejo med, ki velja za »ljudsko zdravilo« oziroma eno od najbolj zdravih živil. Na tržnici so čebelarji poleg medu ponudili tudi ostale čebelje izdelke – cvetni prah, matični mleček in propolis.

Poseben kotiček je bil namenjen najmlajšim, ki so čebele spoznali skozi ustvarjalno delavnico in bralno pogovorne urice s knjižničarko Andrejo iz Knjižnice Brežice. Odrasli so medtem svoje košarice napolnili z zdravimi dobrotami.

Javno podjetje Komunala Brežice je na izboru Zlata nit prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Komunala Brežice

N. N.