Brežice: Mestna promenada, poletje v mestu

Sinoči sta nastopila Gašper Rifelj in Nuša Derenda (vir: Mestna promenada Brežice, FB)

V Brežice se po dveh letih premora vrnilo pestro poletno dogajanje, utrip mesta pa se najbolj začuti s projektom Mestna promenada, ki ga organizira Zavod za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) Brežice, ki ga vodi Katja Čanžar. 

Brežice so festivalsko mesto, kraj druženja, glasbe in dogajanja v starem mestnem jedru. Projekt, ki so ga tako domačini kot turisti odlično sprejeli, iz leta v leto vztrajno raste.

Lokacija promenade je res imenitna – staro mestno jedro s prekrasnim pogledom na brežiški ponos, Sv. Vid in zeleno gričevje na obrobju mesta, ki zagotavljajo odlično vzdušje.

V dobrih dveh tednih dogajanja, od 15. julija, do včeraj, 30. julija, se je v mestu zvrstilo več kot 25 različnih dogodkov, glasbenih koncertov, otroških predstav in animacij, živih točk, med obiskovalci, stand up predstava na prostem, salsa večer, koncerti mladih in še neuveljavljenih skupin.

V čast imenu, ki ga Brežice letos nosijo, to je Evropsko mesto športa, je bil letos prvič na Mestni promenadi tudi izjemen športni spektakel skupine Dunking Devils in otvoritev razstave na temo športa v občini Brežice v avli Upravne enote Brežice.

Vsi dogodki so bili brez vstopnin. Več podrobnosti bomo nedvomno izvedeli v prihodnjih dneh. Organizatorji so opravili odlično in unikatno delo. Česa takšnega ni daleč naokrog.

Sinoči, na zaključni, zadnji dan letošnje promenade, sta nastopila Gašper Rifelj in Nuša Derenda. Nekaj utrinkov:

M. P.