Brežice: Javna seznanitev za izbiro najprimernejše rešitve za pomnik osamosvojitveni vojni Slovenije 1991 v Brežicah

(vir: Občina Brežice)

Projektna skupina Občine Brežice za pripravo in izvedbo osrednjega spomenika osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991 v Brežicah je že pred časom objavila poziv k sodelovanju na javnem, odprtem, anonimnem in enostopenjskem arhitekturno/urbanističnem natečaju za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za pomnik slovenske osamosvojitvene vojne v Brežicah.

Jutri, v četrtek, 10. septembra, ob 18. uri, pa bo na dvorišču Posavskega muzeja v Brežicah potekala javna seznanitev s prispelimi rešitvami.

Namen natečaja, ki ga je razpisala Občina Brežice, je bil pridobiti najustreznejšo strokovno, oblikovno in funkcionalno rešitev za postavitev osrednjega pomnika, posvečenega osamosvojitveni vojni za Slovenijo 1991, v Brežicah. Predsednica projektne skupine je mag. Gordana Radanovič.

Zaradi epidemije in virusa morajo pri tem upoštevati vse ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), zato prosijo, da udeleženci upoštevajo navodila in se seje udeležijo le v primeru, ko so zdravi. Na seji bo treba upoštevati fizično razdaljo in paziti na higieno rok in kašlja. V zaprtih javnih prostorih pa je obvezno razkuževanje rok in nošenje maske oziroma rute ali šala.

Na občini prosijo, da vsi zainteresirani svojo udeležbo na javni seznanitvi potrdijo najpozneje danes, v sredo, 9. septembra, in sicer na elektronski naslov: [email protected]

M. P.