Brežice: Ivan Molan bo vnovič kandidiral za župana

Ivan Molan na včerajšnji novinarski konferenci ob napovedi kandidature. Na desni Dražen Levojević.

Župan Občine Brežice, Ivan Molan, je včeraj napovedal, da bo na jesenskih volitvah, ki bodo 18. novembra 2018, vnovič kandidiral za župana občine. Njegov slogan je “Skupaj za urejeno in prijazno občino”. Tudi tokrat bo kandidiral s podporo občank in občanov ter tistih strank, ki ga želijo podpreti. Podpise podpore že zbira, obrazce lahko potrdimo na upravni enoti.

Na dobro obiskani novinarski konferenci je povedal, da se za župana in člane občinskega sveta počasi zaključuje mandat 2014 do 2018. Dejal je, da je bil zdajšnji mandat zelo zahteven, “ker se je že v prvem letu Občini Brežice in občanom zgodila migrantska oz. begunska kriza, občina pa se je soočala tudi z zmanjšanjem proračunskih sredstev iz naslova države”.

Poudaril je, da se je ves čas mandata trudil “delovati povezovalno, nad strankarskimi in ostalimi ozkimi interesi”. Skušal je usklajevati različne želje, potrebe, politično pestrost in zmožnosti občine.

Izrazil je zadovoljstvo, da so glede na številne izzive v preteklih štirih letih lahko zadovoljni, da ta mandat zaključujejo uspešno, saj so glede na realne možnosti in z danimi sredstvi naredili največ, kar je bilo mogoče.

Tako so uspeli ohraniti kakovost življenja v občini – zagotoviti sredstva za normalno delovanje vrtcev, šol, javnih zavodov, krajevnih skupnosti in društev, uresničiti čim več vsebinskih programov, namenjenih občankam in občanom (mednarodni projekt Šport za zdravo starost, Občuti svobodo vode, projekt Sopotnik, večgeneracijski center …). Hkrati pa so vlagali v obnovo cest, gradnjo pločnikov, vodovodov, zgraditi novo šolo in vrtec v Cerkljah ob Krki. Zaradi zmanjšanja sredstev iz naslova države se je dinamika investicij v občini sicer upočasnila, prednost pa so namenili zagotavljanju stabilnosti in rednemu delovanju javnih zavodov.

Ivan Molan je še povedal, da se je za kandidaturo odločil po tehtnem premisleku. Ponovno bo kandidiral s podporo občank in občanov ter tistih strank, ki ga želijo podpreti.

Povedal je, da bo predlagatelj njegove kandidature tako kot pred štirimi leti Dražen Levojević in skupina volivcev, ki mu zaupajo.

Ivan Molan od včeraj dalje zbira podpise podpore. Podpise mu občani lahko zaupamo na obrazcih, ki jih potrdimo na Upravni enoti Brežice, v pisarni št. 4 in 5.

V sredo, 3. oktobra, pa bo tudi javno zbiral podpise pred Mestno hišo Brežice.

Volilni program

Molan je povedal, da volilni program redno dopolnjuje, zato vabi vse zainteresirane, da obiščejo njegovo spletno stran www.ivanmolan.si, kjer zbira predloge in pobude občanov ali pa mu pišejo na [email protected].

Izpostavil je še: “Moj program razvoja občine temelji na realnih izhodiščih in zajema turistične ter športno-rekreacijske ureditve ob HE Brežice in HE Mokrice, nadaljevanje urejanja kolesarskih stez, urejanje cest, pločnikov, vodovodov, kanalizacij in ostale javne infrastrukture, nadaljevanje gradnje šol in predvsem enakomeren razvoj vsek krajev občine. Še naprej bom svoj trud usmerjal to, da v občini obdržimo in nadgradimo vsebinske projekte, namenjene občanom, ki jih že izvajamo. Verjamem, da mi bodo pri tem tako kot doslej v pomoč tako javni zavodi kot društva in občani, katerih podpora je pomembna pri kandidiranju in še posebej pri vodenju občine.”

Ivan Molan z ekipo.
Z včerajšnje novinarske konference v Brežicah.

M. P.