Brežice imajo po novem tri podžupane

(vir: občina)

Brežiški župan Ivan Molan je imenoval dva nova podžupana. Dozdajšnjo poklicno podžupanjo Katjo Čanžar (SDS) je nadomestil z Milo Levec (SDS), imenoval pa je tudi tretjega brežiškega podžupana, kar je postal Bogdan Palovšnik (SD).

Nova podžupana se bosta pridružila podžupanu Juriju Pezdircu iz Neodvisne liste Sonce.

Palovšnik in Pezdirc bosta funkcijo opravljala nepoklicno, Levčeva pa bo zaposlena za polovični delovni čas. Pezdirc bo skrbel za področja turizma, kmetijstva in gospodarstva, Levčeva se bo ukvarjala z družbenimi dejavnostmi, nevladnimi organizacijami in društvi, Palovšnik pa bo pomagal pri infrastrukturi in delovanju krajevnih skupnosti.

Kot je na novinarski konferenci povedal Molan, se je za imenovanje dodatnega tretjega podžupana odločil, da bi razširil sodelovanje v občinskem svetu in na terenu. “Občina je namreč velika, vse več je tudi dejavnosti. Dodatni podžupan mi bo v pomoč pri delu z občani,” je povedal.

Čanžarjeva odhaja na novo delovno mesto, kjer se bo posvetila udejanjanju strategije razvoja turizma v občini, destinacijskemu marketingu in povezovanju turističnih subjektov v občini in širše.

M. P.