petek, 16 aprila, 2021
Doma Moje Posavje Brežice: Civilna zaščita pomaga po svojih najboljših močeh

Brežice: Civilna zaščita pomaga po svojih najboljših močeh

Tako so člani in članice Civilne zaščite občine Brežice zaščitili nekatera igrala v občini. (vir: FB, Roman Zakšek)

Pripadnice in pripadniki Civilne zaščite občine Brežice, ki jo vodi Roman Zakšek, so v dveh skupinah zavarovali nekatera igrala na javnih površinah in v dogovoru z župnikom tudi cerkvico na Šentvidu ter klopi s trakom civilne zaščite.

Iz cerkvice so odstranili tudi vrv iz zvona in knjigo vpisov pohodnikov.

Vodstvo civilne zaščite prosi, da jih pri izvajanju zaščitnih ukrepov razumemo in jim damo vso svojo podporo. Sporočajo, da bomo skupaj, s skupnimi močmi in sodelovanjem ter podporo v teh težkih t. i. korona časih zagotovo zmagali.

Opozarjajo, da Slovenija še ni dosegla vrha te nalezljive bolezni, gibanje večjih strnjenih skupin pa je bilo treba v naše skupno dobro čim bolj omejiti.

Ko bo vsega konec, pa bo spet nastopil čas za skupno druženje.

V Posavju je po včerajšnjih podatkih sicer 7 okuženih, od tega dva v občini Brežice. V primerjavi z ostalimi območji ni veliko, vsekakor pa je vsaka okužba povsem odveč. Zato “zdržimo in ohranimo nizko število okuženih. Vse je odvisno predvsem od nas samih in naše discipline,” je ob tem na Facebooku zapisal Roman Zakšek.

Ob koncu še povabilo: Civilna zaščita občine Brežice vabi v svoje vrste vse pogumne in zdrave domoljubke ter domoljube, prostovoljke in prostovoljce, da se pridružijo občinski civilni zaščiti in zaščitijo ter zavarujejo pomoči potrebne ljudi. Zlasti starejše in nemočne.

Pokličite lahko na telefonsko številko 031 305 203 ali pošljite elektronsko sporočilo na [email protected]

M. P.