Brežice: Brezplačno bodo merili krvni tlak in telesno pripravljenost ter svetovali

Ne spreglejte: Center za krepitev zdravja bo danes v v centru in okolici izvajal brezplačne meritve.

Center za krepitev zdravja ZD Brežice

Brežiški Center za krepitev zdravja v prihodnjih dneh pripravlja vrsto aktivnosti. Med drugim bodo danes v samem centru in njegovi okolici izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka in sladkorja, teste pripravljenosti ter dajali različne informacije o zdravju. Od jutri naprej bodo meritve krvnega tlaka in sladkorja izvajali pred domovi krajanov po krajevnih skupnostih.

 

Osrednje dogajanje je predvideno za danes. V telovadnici Centra za krepitev zdravja Brežice bo tako med 9. in 11. uro testiranje telesne pripravljenosti starejših, na parkirišču za Zdravstvenim domom Brežice pa predstavitev nordijske hoje. Pred stavbo centra in na ploščadi pred Zdravstvenim domom Brežice bodo v istem času potekali merjenje krvnega tlaka in sladkorja ter razna svetovanja o zdravju.

Ob 10. uri bo v predavalnici centra predavanje psihologa na temo Kako poskrbim za dobro duševno zdravje, na parkirišču za Zdravstvenim domom Brežice pa bodo ob 11. uri začeli z izvajanjem šestminutnega testa hoje, s katerim bodo preverili telesno pripravljenost udeležencev. Po testu bo sledil prikaz dihalnih vaj za sproščanje.

Od 13. do 15. ure bo v pisarni centra potekalo merjenje telesne sestave, ob 15. uri pa psihološko testiranje s podajo povratne informacije udeležencu. Od 15. do 17. ure bo na ploščadi pred Zdravstvenim domom Brežice prikaz skritih pasti v prehrani, med drugim prikaz vsebnosti sladkorjev, soli in maščob v prehrambnih izdelkih.

Jutri pa bodo z minibusom začeli z akcijo merjenja krvnega tlaka in sladkorja po domovih krajanov po krajevnih skupnostih.

Celoten program si je mogoče ogledati tukaj

M. P.