Brežice: Brežiška promenada, poletje v mestu

Brežiška promenada, nedelja, 25. julij 2022 (vir: FB)

V brežiškem starem mestnem jedru se je 15. julija, pod okriljem Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM), ki ga vodi Katja Čanžar, začela glavna letošnja prireditev Mestna promenada. Gre za neverjeten sklop prireditev, kakršnih nismo zasledili nikjer v državi. Predstavljajo se lokalni ponudniki, ki so se letos odzvali v velikem številu, obiskanost dogodkov je izredno velika.

Včerajšnji dan je bil posvečen športu, nastopila je slovenska akrobatska skupina Dunking Devils, ustanovljena leta 2008, ki nastopa po vsem svetu z akrobatskim zabijanjem in vodi akademijo akrobatike.

Ob 21. uri je sledila stand up predstava Željka Paravana.

Danes počivajo, jutri se dogodek nadaljuje. Jutri, ob 20. uri bo Salsa večer z DJ Gašperjem, sledil bo koncert odličnih glasbenikov mednarodne zasedbe Café Mezclado.  Njihova glasba ponuja mešanico različnih stilov tradicionalne kubanske glasbe, kot so: son montuno, guajira, bolero, changui, afro … Zvok tolkal, klavirja in kontrabasa ob spremljavi večglasnega petja in zanimive vokalne ter inštrumentalne improvizacije vam pričarajo edinstveno doživetje prave kubanske glasbe. Odlični glasbeniki s pozitivno energijo in vrhunsko interpretacijo ustvarijo fantastično vzdušje in obiskovalcem koncerta priredijo nepozabno doživetje.

Prireditev Brežiška promenada bo potekala vse do 30. julija, vsi dogodki so brez vstopnin. Brežiška občina je poskrbela tudi za možnost izposoje desetih e-koles, ki so na voljo v kolesarnici pri MC Brežice.

Nekaj utrinkov včerajšnjega dne (več tukaj):

Celoten program Mestne promenade: