Brez električne energije kar 3.400 gospodinjstev

Z Urada RS za zaščito in reševanje so sporočili, da je ob 10.33 v naseljih Kostanjevica na Krki, občina Kostanjevica na Krki, Veniše in Velike vasi (občina Krško) ter naselja Hrastje pri Cerkljah (občina Brežic) prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo.

Razlog je bila okvara daljnovoda, ki so jo odpravili delavci podjetja Elektro Celje.

Brez električne energije je ostalo 3.400 gospodinjstev.

Elektro Celje  je včeraj objavilo tudi obvestilo, da od 1. januarja 2019 naprej na nekaterih lokacijah merilnih mest, kjer se za krmiljenje preklopa tarife uporablja elektronska stikalna ura, prihaja do nepravilnih preklopov med večjo in manjšo dnevno tarifo. Napake na stikalnih urah pospešeno odpravljajo in bodo rešene v najkrajšem možnem času, so zapisali.

Uporabnike posledično prosijo, da preverijo krmiljenje preklopa tarife na njihovih števcih in morebitne nepravilnosti pošljejo po elektronski pošti na naslov [email protected].

Vsem uporabnikom, pri katerih je prišlo do napačnega delovanja stikalne ure (ocenjujejo, da gre za 500 merilnih mest), se opravičujejo in jih hkrati obveščajo, da bodo izvedli poračun količin deleža porabe električne energije v večji in manjši dnevni tarifi.

Za nastale nevšečnosti se opravičujejo in prosijo za razumevanje.

M. P.