Brestaniški bazen z okoli 25.000 evrov izgube, krila jo bo občina

Brestaniški bazen, ki je bil leta 2010 dodobra obnovljen, je v letošnji sezoni zabeležil za okoli 25.000 evrov izgube. Kot pravijo v Mladinskem centru Krško, ki z njim upravlja, so do konca oktobra zabeležili nekaj več kot 24.300 evrov izgube, do konca leta pa pričakujejo še nekaj manjših stroškov, kar pomeni, da bo ob koncu leta izguba dosegla okoli 25.000 evrov. Izgubo bo morala pokriti občina.

Kot pojasnjujejo v mladinskem centru, so letos po redni ceni prodali sedem sezonskih vstopnic, v predprodaji 658 sezonskih vstopnic, 20 sezonskih vstopnic so prodali z uveljavljanjem Ansat popusta. S sezonskimi vstopnicami so prejeli nekaj manj kot 22.000 evrov, še dodatnih 20.000 evrov pa z dnevnimi vstopnicami. Skupaj so njihovi prihodki letos znašali 93.000 evrov.

Največji strošek zanje predstavljajo reševalci iz vode, za katere so letos odšteli okoli 21.000 evrov, sledijo strojnik oziroma hišnih vzdrževalec, za kar so odšteli okoli 14.000 evrov, večji strošek pa predstavlja še najemnina, ki jo plačujejo občini, in je znašala nekaj več kot 7.300 evrov.

Po pogodbi med občino in mladinskim centrom mora letošnjo izgubi pokriti občina.

Na Občini Krško sicer že dlje časa razmišljajo o tem, da bi bazen nadkrili, s čimer bi podaljšali kopalno sezono in omogočili dodatne treninge športnikom, ki se ukvarjajo z vodnimi športi. Naložba predvideva prekritje bazena s t. i. presostatično halo (balonom). Vrednost naložbe je ocenjena na nekaj manj kot 300.000 evrov, pri čemer obsega dobavo napihljive hale velikosti 32 krat 57 metrov, energetsko sanacijo obstoječe bazenske stavbe ter ureditev strojnih in elektro instalacij v bazenskem objektu.

M. P.