Brecelj sesul Pirc Musarjevo: Kako je ni sram! (video)

Vir: Posnetek zaslona.

Znani slovenski kirurg, borec proti korupciji v zdravstvu Erik Brecelj se je v sinočnji TV Tarči na TV Slovenija ostro izrekel o predsedniški kandidatki Nataši Pirc Bruselj. Med drugim je poudaril, da nikakor ne more biti moralna avtoriteta, saj da imata med drugim z možem račun v davčnih oazah.

 

“Nataša Pirc Musar je vse razen primerna kandidatka za to funkcijo. Podjetja ima s svojim možem v davčnih oazah. Se pravi tam, kjer ponikne denar. Tega denarja niso dobili davkoplačevalci, tisti z minimalno plačo, ki redno plačujejo davke v Sloveniji. Ona se ima za moralno avtoriteto. Na svetu ni nobenega človeka, ki bi imel podjetja v davčni oazi in bi se imel za moralno avtoriteto. Na Islandiji je recimo predsednik vlade odstopil, ko so odkrili, da imata z ženo v davčnih oazah podjetja. Jaz imam z njo izkušnje ne samo kot odvetnico. Takrat me je napadala, hotela od ministra za zdravje in od direktorice Onkološkega inštituta, od sveta zavoda, da ukrepajo proti meni. Saj ne, da bi se sekiral, imam pač toliko izkušenj, da me te stvari ne prizadanejo, ampak povprečen državljan bi se pa verjetno zasikiral, če ti iz znane odvetniške pisarne pošiljajo grozilna pisma️.

Imam izkušnje tudi, ko je bila na uradu informacijske pooblaščenke. Takrat se ji je zdelo, da da dam Borutu Miklavčiču dokumentacijo mojega bolnika zato, da bi me izsiljeval, nekaj normalnega. Urad pod njenim vodenjem ni odkril nič nepravilnega v tem, da se dokumentacija bolnika sprehaja po Ljubljani. Tako, da jaz ne vem, od kje je ona moralna avtoriteta. Kako je ni sram po tem, kar je počela, da si upa danes priti in govoriti, da bo moralna avtoriteta, da bo skrbela za ogrožene ljudi v Sloveniji, da bo predsednica te države. Njo nekdo, ki pozna njene posle in posle njenega moža tudi v davčnih oazah lahko izsiljuje. Tega se Slovenci ne zavedamo,” je bil oster.

Oglejte si video.

A. M.