Bratuškova se po DZ sprehaja brez maske, nato pa bo preštevala mrtve

Predsednica SAB Alenka Bratušek, ki se ji je uspelo prebiti v državni zbor šele potem, ko je umrl njihov poslanec Franc Kramer, je bila v zadnjem času večkrat kritična do vladinega spopadanja z epidemijo koronavirusa. Ob tem je tudi zagotavljala, da njeni stranki nima nihče kaj očitati, ker da se držijo ukrepov.

No, ta teden se je po državnem zboru sprehajala brez zaščitne maske in to celo na odboru za zdravstvo.

Fotografijo Bratuškove brez maske je na Twitterju objavila strokovna sodelavka v državnem zboru Lucija Lotus Mlinarič, ki je ob tem opozorila, da je bila Bratuškova brez maske celo na odboru za zdravstvo, ki naj bi bil zgled za spoštovanje ukrepov. Vprašala se je, ali Bratuškova res ne razume pomena ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. Spomnimo, da so zaščitne maske obvezne v vseh javnih prostorih, kar državni zbor seveda je.

Bratuškova je sicer še nedavno na kritike vladnih poslancev, da so za naraščanje okužb v preteklosti krivi tudi v opoziciji, ker so javno večkrat pozivali k nespoštovanju ukrepov, dejala: “Stranki SAB nimate očitati absolutno nič. Kljub temu, da se z marsikaterim ukrepom nismo strinjali, javno ljudi vedno pozivamo: Spoštujte ukrepe.” No, s svojim neodgovornim početjem je zdaj pokazala, da temu očitno ni tako.

Ob tem seveda ne gre pozabiti, da bo Bratuškova prva, kot je bila to pogosto tudi že v preteklosti, ki bo dvignila glas, če bodo okužbe v državi začele znova naraščati.

A. M.