Božičnica: Nagrada, ki jo zaposlenim izplača le vsako četrto podjetje

(vir: pixabay.com)

Po navedbah sindikatov bo božičnico letos izplačala manj kot četrtina vseh slovenskih podjetij. Izplačila so lahko do 100 odstotkov povprečno izplačane plače v Sloveniji, v podjetjih pa se odločajo različno.

Najvišje izplačilo bodo imeli v podjetju GEN-I, kjer bodo vsem zaposlenim decembra izplačali božičnico v višini 100 odstotkov povprečno izplačane plače, ki je bila septembra 1.632,88 evra bruto.

Božičnico bodo jutri, 21. decembra 2018, izplačali tudi v podjetju Lisca. Izplačilo bo 550 evrov bruto.

Preverili smo še nekatera druga podjetja. Tako so včeraj v Revozu izplačali po 1.400 evrov božičnice. Prejeli so jo vsi zaposleni, tudi tisti prek agencij.

V Krki bodo danes izplačali po 1.309,96 evra bruto vsem zaposlenim, tudi tistim prek agencij.

V Leku je božičnica 1.330 evrov bruto za vse zaposlene. V Petrolu bo izplačilo po 1.200 evrov bruto na zaposlenega. V Telekomu Slovenije bodo vsem zaposlenim izplačali božičnico v višini 70 odstotkov zadnje povprečne bruto mesečne plače, kar je 1.143,01 evra bruto.

Izplačila v bankah in trgovinah

Nova KBM bo vsem zaposlenim izplačala po 919 evrov bruto. V Abanki in NLB, ki sta banki v pomembni državni lasti, pa božičnice ne bodo izplačali.

V Lidlu so vsi zaposleni že prejeli po 260 evrov bruto. V Hoferju bodo izplačali po 240 evrov bruto. Zaposleni v Mercatorju pa so prejeli božičnico v višini 200 evrov bruto.

V javnem sektorju božičnice ne izplačujejo.

Upokojenci pa bi letos božičnico v višini 500 evrov prejeli, če bi vlado vodila SDS, ki je imela to tudi v svojem programu. Zdajšnja vlada je do tega mačehovska, zato upokojenci ne bodo prejeli ničesar.

M. P.